La base de dades de les Lletres Catalanes
Cursà estudis de periodisme i s’independitzà ben aviat per dedicar-se a actriu de teatre i cabaret. Però serà amb el periodisme, primer als serveis informatius de COM Ràdio i més tard a les pàgines d’opinió de l’edició barcelonina del diari El País, on es farà un nom.
L’any 1999 publica el recull de contes L’ensenyador de pisos que odiava els mims, relats satírics que van obtenir el reconeixement de crítica i públic, i l’any següent guanya el premi Josep Pla amb la novel·la Feli, esthéticienne, traduïda a l’alemany. L’any 2004 publica el llibre de contes T’estimo si he begut, considerat el millor llibre de l’any segons La Vanguardia i El Periódico, i traduïda a l’anglès per Peter Bush amb el títol I Love You When I’m Drunk. El 2005 l’aplec de cròniques periodístiques Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, amb els quals Moliner va obtenir un èxit indiscutible. Desitja guardar els canvis? (Quaderns Crema) és un recull dels articles que publica cada dissabte a l’edició catalana d’El País, a mig camí entre la crònica i la narració. Formà part del col·lectiu Germanes Quintana.
Ha aparegut regularment a programes de ràdio i de televisió. El seu nom sol estar vinculat a polèmiques, tant per la seva condició d’escriptora mediàtica que no s’avergonyeix de sortir a programes de teleescombraries com Crónicas Marcianas, com pel seu costum de criticar i fer burla d’associacions feministes.
El 2008, juntament amb Àlex Torío i Juan Carlos Ortega, presenta el programa Herois quotidians a TV3, una nova proposta que, agafant elements de l’humor i del fals documental, fa una mirada irònica i àcida sobre allò que es considera políticament correcte.
Ha escrit articles d’opinió a diaris com ara Avui, Ara o El País. Ha col·laborat al matí de Catalunya Ràdio, ha estat contertuliana dels Matins de TV3 i, en la mateixa cadena, ha elaborat una secció, «El VAR de l’Empar», en el programa Tot es mou.
Formulari d'enviament de postals (Envia un missatge per mail a qui desitgis, la postal s'inserirà automàticament.)
Li veig una cremada al coll, força vistosa, com si s’hagués escaldat de petit. No puc dir si té trenta-cinc anys o quaranta-cinc. El nas és gros —m’agrada— i la boca gairebé és una ratlla.
La psicòloga dels cabells grisos ens porta la meva bossa i les dues jaquetes:
—¿Què, parella? ¿Com va? ¿Com us trobeu?
—Hem vomitat—diu ell—. Era la llet. Seguríssim.
—Valdrà més que aneu a urgències. Al vàter no us hi quedeu. Aneu a urgències i que us mirin. Ens aixequem, agafem les coses i la seguim.
—Ara no patiu per la idoneïtat. Ja veurem què fem amb vosaltres dos. També són els nervis, això.
S’atura a la porta i ens ensenya l’edifici d’urgències, a l’altra banda del jardí.
—De seguida que us trobeu millor, veniu, ¿eh? Aviam si sou a temps de sentir la valoració.
Fem que sí i ens posem a caminar a poc a poc, amb les mans a la panxa. Fa sol i l’home esternuda. I és curiosa, la manera que té d’esternudar. El gemec que li ha sortit em sembla que deu ser el mateix que fa quan ejacula. És un «eeh» llarg i displicent, com de fàstic, però també de desesperació.
—S’hi està bé, aquí fora—dic.
—Ara fumaria—diu ell—. ¿Tu no? ¿Fumes, tu? Em giro dissimuladament per veure si la psicòloga encara és a la porta. Ja no hi és.
—És que ens notaran l’olor.
Però l’home contesta que no, que segur que no, que no ens la poden notar de cap manera perquè som a l’aire lliure, i s’asseu en un banc i treu el paquet de tabac. Em diu que si ens enxampen podem donar l’excusa que ens hem marejat i que teníem por de vomitar a la sala d’espera. I que hem preferit quedar-nos a fora a prendre l’aire.
No n’estic del tot convençuda, però també m’assec. Es posa dues cigarretes a la boca, les encèn i me’n dóna una. És un gest que no veia fer des de fa dècades. Em recorda l’època en què anava a les discoteques, quan tenia quinze o setze anys. Vaig tenir un nòvio que sempre ho feia. Es posava les dues cigarretes a la boca, les encenia i em donava la primera a mi. Era un noi que sempre demanava vodka amb taronja per beure. Aspiro el fum. Al jardí hi ha tot de japonesos que retraten l’hospital, modernista, i pacients i familiars que passegen. Fa bo. Una malalta arrossega la seva bossa de sèrum amb l’aparell de rodetes. També es veuen metges amunt i avall.